Witamina E 10 ml

Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 10,00 zł 10.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

WITAMINA E

INCI: Tocopherol Acetate

W kosmetyce witamina E występuje w dwóch formach: mixu naturalnych tokoferoli (alfa-tokoferol) oraz estru o nazwie octan tokoferylu. Świat Natura Receptura posiada w swojej ofercie wariant drugi, czyli octan witaminy E rozpuszczalny w alkoholach, tłuszczach, olejach i masłach. Przyjmuje postać lepkiej cieszy o dość ciężkiej konsystencji oleju i jasnej barwie (od bezbarwnej do jasnożółtej). Powinien być przechowywany w szczelnie zamkniętym miejscu, w temperaturze pokojowej, z dala od źródeł ciepła.

Używane stężenie w kosmetykach: 1,5 - 3%

 

WŁAŚCIWOŚCI KOSMETYCZNE:

Witamina E słynie przede wszystkim z właściwości antyoksydacyjnych, co oznacza, że neutralizując wolne rodniki, na które jesteśmy narażeni każdego dnia, skutecznie opóźnia naturalny proces starzenia się skóry.

Chroni przed promieniami UV, niszczeniem lipidów naskórka oraz włókien kolagenowych i elastycznych skóry.

Wygładza, napina, spłyca zmarszczki oraz zapobiega powstawaniu nowych. 

Stosowana w kuracjach przeciwstarzeniowych i odmładzających potrafi zdziałać cuda! Dlatego właśnie nazywana jest witaminą młodościDoskonale sprawdza się również w pielęgnacji okolic oczu, które - i tu pewnie wszyscy się zgodzą :) - potrzebują szczególnego "dopieszczenia" i ujędrnienia.

Zakryje oznaki zmęczenia, cienie i obrzęki dając przy tym piękne rozświetlenie i blask. 

Ponadto, tokoferole posiadają właściwości przeciwzapalne, przyspieszają gojenie się ran oraz zmniejszają przebarwienia skórne.

W profilaktyce anti-aging witamina E to niezwykle odżywczy i silnie nawilżający koktajl dla naszej skóry, włosów i paznokci.

Warto szukać na rynku produktów z jej udziałem (najlepiej jak najwyżej w składzie INCI) albo po prostu czystą formę dodawać do gotowych kosmetyków, takich jak kremy, balsamy, olejki, sera, maseczki do twarzy oraz odżywki i szampony do włosów.

 

ZASTOSOWANIE:

  • jako dodatek do olejowych serum, kremów, balsamów,
  • jako dodatek do kosmetyków pielęgnujących okolice oczu,
  • jako dodatek do maseczek i peelingów do twarzy i ciała,
  • jako dodatek do kosmetyków pielęgnujących włosy – wit. E może być dodawana do szamponów, odżywek, masek itp.,
  • jako dodatek do kosmetyków do opalania i po opalaniu (w celu złagodzenia poparzeń słonecznych),
  • witamina E dodana do naturalnych olei roślinnych zabezpiecza je przed procesem jełczenia.

 

Mniej znaczy więcej

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl