OKAŻ MAMIE MIŁOŚĆ W NATURALNY SPOSÓB

do 26. maja   23:59

do -20% na kat. OPUNCJA FIGOWA i wybrane produkty

Darmowa dostawa od 150 zł

Skwalan z trzciny cukrowej bio z opuncją figową 50 ml

skwalan z trzciny cukrowej
  • promocja
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
Dostawa: Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności sprawdź formy dostawy
Cena: 31,20 zł

Cena regularna: 39,00 zł

31.20
Najniższa cena z 30 dni przed obniżką: 12,00 zł
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

SKWALAN Z TRZCINY CUKROWEJ Z OLEJEM Z OPUNCJI FIGOWEJ BIO

INCI: Squalane, Opuntia Ficus-Indica Seed Oil

POCHODZENIE: USA

Skwalan stanowi pochodną ludzkiego skwalenu, który naturalnie występuje w warstwie lipidowej skóry. Z tego właśnie względu jest tak bardzo pożądany w kosmetyce. Co ciekawe, do 25. roku życia zawartość skwalenu w ludzkim sebum wynosi 10-15%, potem wraz z wiekiem już tylko spada. W efekcie nasza skóra traci piękny i zdrowy wygląd…

Aby temu zaradzić musimy podarować skórze skwalan z trzciny cukrowej bio - czyli bardzo lekki, bezwonny olejek, dający jedwabiste, delikatne wykończenie.

 

Skwalen vs skwalan

Skwalen rozkłada się pod wpływem tlenu oraz promieni słonecznych. Natomiast skwalan jest znacznie stabilniejszą formą, odporną na utlenianie i niekorzystne działanie czynników zewnętrznych.

 

WŁAŚCIWOŚCI KOSMETYCZNE SKWALANU Z TRZCINY CUKROWEJ:

  • W pielęgnacji skóry:

Skwalan z trzciny cukrowej bio charakteryzuje się właściwościami dającymi skórze drugie życie.

Nawilża, ujędrnia, wygładza oraz zapobiega utracie wody z naskórka.

Działa jak naturalny antyoksydant chroniący lipidowe struktury skóry przed utlenianiem, wolnymi rodnikami oraz czynnikami atmosferycznymi.

Zmniejsza przebarwienia, drobne zmarszczki, opuchnięcia i sińce pod oczami

Łagodzi poparzenia słoneczne oraz wszelkie zaczerwienieniapodrażnienia (również te na tle alegicznym).

Dzięki swoim bardzo drobnym cząsteczkom potrafi wnikać głęboko w skórę przywracając jej blask, koloryt i zdrowy wygląd - zatem sprawdzi się również w pielęgnacji szyi, dekoltu, piersi i brzucha. 

  • W pielęgnacji włosów - wygładza i zabezpiecza końcówki przed kruszeniem i rozdwajaniem.

 

SKWALAN Z TRZCINY CUKROWEJ NR wzbogacony jest OLEJEM Z OPUNCJI FIGOWEJ BIO

 

Olej z opuncji figowej stanowi w kosmetyce naturalnej najsilniejszy eliksir w profilaktyce anty-aging będący jednocześnie doskonałym zamiennikiem kremu. Zapewnia naturalny efekt liftingu. Posiada delikatny, neutralny zapach i lekko żółtawy kolor. Na tle innych olei naturalnych wyróżnia go niewątpliwie wyjątkowy skład.

Wysoka (90%) zawartość niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych (w tym ponad 60% kwasu omega-6) oraz najbardziej aktywna forma witaminy E - gamma-tokoferol (o stężeniu pięciokrotnie większym jak w oleju arganowym!) zapewniają naturalny efekt liftingu, wygładzenia i ujędrnienia. Ponadto zawiera również cenne dla skóry fitosterole, aminokwasy, antyoksydanty, minerały (cynk, fosfor, magnez, żelazo, potas i wapń), witaminę K o działaniu rozjaśniającym i poprawiającym koloryt skóry oraz 13 pierwiastków śladowych, które nie są spotykane u żadnej innej rośliny!

Co wyróżnia nasz olej z opuncji figowej bio?

Niewątpliwie najwyższa jakość. Z Tunezji sprowadzamy tylko nasiona. Samo tłoczenie oleju odbywa się już w Polsce, pod naszym okiem, w prywatnej tłoczni :) 

Więcej o właściwościach oleju z opuncji przeczytasz tu - przejdź do strony

 

Nasz duet skwalan-opuncja to olejek-piórko pozostawiający na skórze leciusieńki film.

Odpowiedni do każdego typu cery, zarówno tej suchej, delikatnej, skłonnej do alergii i podrażnień, jak i tłustej, problematycznej, z tendencją do trądziku. Nie zapycha, nie podrażnia, nie wysusza.

Skwalan-opuncja stanowi doskonały olejek do odbudowy bariery hydrolipidowej skóry.

 

ZASTOSOWANIE OLEJKU SKWALAN-OPUNCJA:

  • bezpośrednio na skórę twarzy, szyi i dekoltu jako serum - może być stosowany zarówno na dzień pod makijaż, jak i na noc - po wieczornym oczyszczeniu i stonizowaniu hydrolatem twarzy należy kilka kropel skwalanu nanieść na lekko wilgotną skórę, delikatnie go wklepując,
  • jako olejek przywracający prawidłową barierę hydrolipidową skóry,
  • jako serum pod oczy i wokół ust,
  • jako dodatek do gotowych serum, kremów, maści itp.,
  • jako olejek do ciała - może być stosowany samodzielnie lub dodany do balsamu (najlepiej aplikować na lekko wilgotną skórę po kąpieli),
  • jako „reduktor” przebarwień, oparzeń słonecznych i podrażnień,
  • jako olejek do pielęgnacji włosów - dodany do maski, szamponu czy odżywki pomaga wygładzić łuskę włosa,
  • jako olejek na końcówki włosów - najlepiej używać na wilgotne włosy, jeszcze przed suszeniem,
  • jako olejek do pielęgnacji paznokci - poprawia płytkę i nawilża skórki,
  • jako dodatek do olejków do masażu - doskonale sprawdzi się w połączeniu z maceratem z kwiatów opuncji figowej w oleju arganowym bio o zapachu prażonych orzechów :)

 

 

Mniej znaczy więcej

Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności

Kraj wysyłki:

Opinie o produkcie (2)

Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.

20 października 2019

Cudownie nawilża, a zapach relaxuje. KOrzystam codziennie na noc , lub jako składnik maseczek. Polecam NR :)

7 marca 2020

Bardzo lekka, przyjemna forma olejku. Stosuję razem z kwasem hialuronowym w wieczornym rytuale, ale również rano pod makijaż (cera sucha). Polecam :)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl