Skwalan z trzciny cukrowej bio 10 ml

Skwalan z trzciny cukrowej
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 12,00 zł 12.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

SKWALAN Z TRZCINY CUKROWEJ BIO - NATURALNE SERUM DLA KAŻDEJ CERY!

INCI: Squalane

Skwalan stanowi pochodną ludzkiego skwalenu, który naturalnie występuje w warstwie lipidowej skóry. Z tego właśnie względu jest tak bardzo pożądany w kosmetyce. Co ciekawe, do 25. roku życia zawartość skwalenu w ludzkim sebum wynosi 10-15%, potem wraz z wiekiem już tylko spada. W efekcie nasza skóra traci piękny i zdrowy wygląd…

Aby temu zaradzić świat Natura Receptura oferuje Państwu najwyższej jakości skwalan z trzciny cukrowej. Jest to bardzo lekki, bezwonny olejek, który wchłania się błyskawicznie i nie pozostawia na skórze tłustego filmu. Odpowiedni do każdego typu cery, nawet tej delikatnej i skłonnej do alergii.

Skwalen vs skwalan

Skwalen rozkłada się pod wpływem tlenu oraz promieni słonecznych. Skwalan zaś jest znacznie stabilniejszą formą, odporną na utlenianie i niekorzystne działanie czynników zewnętrznych.

WŁAŚCIWOŚCI KOSMETYCZNE:

Skwalan z trzciny cukrowej bio charakteryzuje się właściwościami „dającymi skórze drugie życie”. Nawilża, ujędrnia, wygładza oraz zapobiega utracie wody z naskórka. Działa jak naturalny antyoksydant chroniący lipidowe struktury skóry przed utlenianiem, wolnymi rodnikami oraz czynnikami atmosferycznymi. Zmniejsza przebarwienia, bruzdy i zmarszczki. Łagodzi poparzenia słoneczne oraz podrażnienia. Dzięki swoim bardzo drobnym cząsteczkom potrafi wnikać głęboko w skórę przywracając jej blask i koloryt. Ponadto, stanowi doskonały nośnik składników aktywnych rozpuszczalnych w tłuszczach.

ZASTOSOWANIE:

- bezpośrednio na skórę twarzy, szyi i dekoltu - może być stosowany zarówno na dzień pod makijaż, jak i na noc - po wieczornym oczyszczeniu i stonizowaniu hydrolatem twarzy należy kilka kropel skwalanu nanieść na lekko wilgotną skórę, delikatnie go wklepując,

- jako dwufazowe serum do twarzy, szyi i dekoltu połączone z kwasem hialuronowym,

- jako serum pod oczy,

- jako dodatek do gotowych serum, kremów, maści itp.,

- jako olejek do ciała - może być stosowany samodzielnie lub dodany do balsamu (najlepiej aplikować na lekko wilgotną skórę po kąpieli), 

- jako „reduktor” przebarwień, blizn, oparzeń słonecznych,

- jako olejek do pielęgnacji włosów i paznokci,

- jako dodatek do olejków do masażu - doskonale sprawdzi się z olejem ze słodkich migdałów bio,

- do kąpieli.

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl