Naturalny olej z opuncji figowej 10 ml

Olej z opuncji figowej
  • nowość
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 35,00 zł 35.00
ilość szt.
dodaj do przechowalni

Opis

100% NATURALNY OLEJ Z OPUNCJI FIGOWEJ - NATURALNY BOTOKS DLA KAŻDEJ CERY!

INCI: Opuntia Ficus-Indica Seed Oil

Pochodzenie: Syria

Olej z opuncji figowej jest jednym z najbardziej luksusowych olei na świecie. By pozyskać jeden litr oleju należy zużyć około miliona pestek opuncji (500kg owoców), które następnie poddawane są tłoczeniu metodą „na zimno”. Olej posiada delikatny, neutralny zapach, a w kosmetyce nazywany jest „naturalnym botoksem” – ze względu na swoje niezwykłe działanie przeciwstarzeniowe pożądany jest przez większość kobiet na świecie!

W swoim składzie zawiera nienasycone kwasy tłuszczowe (90%) oraz ogromną dawkę witaminy E. Bogaty jest również w aminokwasy, antyoksydanty, minerały, m.in. wapń, potas, fosfor, magnez, żelazo i cynk, witaminy A, F i K oraz, co ciekawe, 13 innych pierwiastków śladowych, które nie są spotykane u żadnej innej rośliny!

Szczególnie polecany jest do pielęgnacji twarzy (okolice oczu i ust), szyi, dekoltu i biustu. Pokocha go każdy typ cery! Wchłania się błyskawicznie pozostawiając skórę niezwykle przyjemną i aksamitną.

Olej z opuncji figowej to LUKSUS ZAMKNIĘTY W BUTELECZCE – najsilniejszy eliksir w profilaktyce anty-aging będący jednocześnie doskonałym zamiennikiem kremu. Zapewnia naturalny efekt liftingu.

OPUNCJA FIGOWA – roślina z rodziny kaktusowatych – pochodzi z Meksyku, ale uprawiana jest również na terenie południowej Europy oraz Afryki. Jej owoc jest koloru żółtego, pomarańczowego lub czerwonego i to właśnie z niego, po wysuszeniu na słońcu, wydobywa się malutkie, niezwykle cenne nasionka, z których tłoczony jest olej. Opuncję nazywa się też figą indyjską lub figą kaktusową. :)

WŁAŚCIWOŚCI KOSMETYCZNE:

Olej wykazuje właściwości nawilżające, wygładzające i odżywiające. Zawartość wysokiego stężenia witaminy młodości – witaminy E powoduje znaczną poprawę kondycji skóry – pojawia się mniej zmarszczek, a te już istniejące ulegają spłyceniu. Olej z opuncji stanowi więc doskonałe antidotum na starzejącą się skórę. Zmniejsza sińce pod oczami, nadaje skórze blasku i zdrowego kolorytu. Łagodzi pracę gruczołów łojowych, a przy tym nie jest w ogóle komedogenny, co oznacza, że doskonale sprawdzi się u osób z cerą mającą tendencję do wyprysków i zaskórników. Dodatkowo olej działa przeciwzapalnie i łagodzi wszelkie podrażnienia, również te słoneczne.

ZASTOSOWANIE:

- jako składnik olejowych serum, kremów, balsamów – może być stosowany bezpośrednio na skórę twarzy i ciała lub jako dodatek do kwasu hialuronowego,

- jako serum pod oczy i skórę objętą głębokimi zmarszczkami,

- jako składnik maseczek z glinką,

- jako składnik kosmetyków po opalaniu i na przebarwienia,

- jako olejek na końcówki włosów,

- do masażu twarzy.

 

CZY WIESZ ŻE… owoce opuncji figowej sprowadził do Europy Krzysztof Kolumb? :)

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium