Promocje
Naturalny olej z pestek wiśni bio 50 ml
Naturalny olej z pestek wiśni bio 50 ml
18,00 zł 14,40 zł
szt.
Hydrolat laurowy bio 50 ml
Hydrolat laurowy bio 50 ml
19,00 zł 15,20 zł
szt.
Hydrolat oregano bio 50 ml
Hydrolat oregano bio 50 ml
19,00 zł 15,20 zł
szt.
Naturalny olej z nasion zielonej kawy 50 ml
Naturalny olej z nasion zielonej kawy 50 ml
25,00 zł 20,00 zł
szt.
Naturalny olej marula BIO 50 ml
Naturalny olej marula BIO 50 ml
29,00 zł 23,20 zł
szt.
Bestsellery
Kwas hialuronowy  w żelu 3% 10 ml
Kwas hialuronowy w żelu 3% 10 ml
14,00 zł
szt.
Naturalny olejek Legendarny mix 10 ml
Naturalny olejek Legendarny mix 10 ml
16,00 zł
szt.
Hydrolat lawendowy bio 50 ml
Hydrolat lawendowy bio 50 ml
15,00 zł
szt.

Naturalny olej konopny BIO 50 ml

Dostępność: na wyczerpaniu
Wysyłka w: 3 dni
Cena: 15,00 zł 15.00
ilość szt.

towar niedostępny

dodaj do przechowalni

Opis

NATURALNY OLEJ KONOPNY BIO

INCI: Cannabis Sativa Seed Oil

POCHODZENIE: Państwa Europy

100% naturalny olej bio, nierafinowany, kosmetyczny,  tłoczony na zimno z nasion konopi siewnej pochodzenia organicznego. Nie zawiera sztucznych barwników i zapachów. Powinien być przechowywany w ciemnym i chłodnym miejscu, z dala od źródeł ciepła.

W swoim składzie zawiera NNKT (80%), proteiny, aminokwasy, karoten, minerały oraz witaminy: A, D, E i K. Jest to jedyny olej, który charakteryzuje się zbilansowaną ilością kwasów tłuszczowych, tzn. jest w nim tyle samo kwasów tłuszczowych nienasyconych co nasyconych. Pierwsze z nich wnikają głęboko w skórę, co sprawia, że staje się ona gładka, jędrna i zdrowa; z kolei kwasy nasycone pełnią na skórze funkcje ochronne, m.in. zabezpieczają przed zbytnim parowaniem wody. Doskonały również do pielęgnacji włosów i paznokci. Odpowiedni do każdego typu cery, szczególnie dojrzałej, tłustej i z trądzikiem.

WŁAŚCIWOŚCI KOSMETYCZNE:

Olej wykazuje właściwości nawilżające, wygładzające i odżywiające. Wspomaga leczenie egzemy, łuszczycy, a także AZS. Zasuszy trądzik, złagodzi wszelkie podrażnienia i zaczerwienienia. Pomocny również przy zmaganiu się z zaskórnikami i porami, a także nierównym kolorytem skóry. Jeden z bardziej suchych olei, który wchłania się błyskawicznie i nie pozostawia na skórze tłustego filmu. 

ZASTOSOWANIE:

- bezpośrednio na skórę twarzy i ciała,

- jako składnik olejowych serum, kremów, balsamów,

- jako składnik maseczek z glinką,

- jako składnik maseł i odżywek do włosów (szczególnie w przypadku łuszczycy i łupieżu),

- jako olejek do masażu – ze względu na "suchą" konsystencję warto go łączyć z innymi olejami,

- do kąpieli (ze względu na silne właściwości NNKT penetrujące składniki aktywne w głąb skóry).

Opinie o produkcie (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl